Dagens Hunk

 
Johan Larsson!
Målvakt, född 1992, som spelar i Hudiksvall. Han kommer från Söderhamns IK, men har sedan spelat i Hudiksvalls HC J18 och J20, och tillhör nu deras a-lag! 

MEN DÅLIG SNYGG?:):):)):):):):)

Information om..

Peter Forsberg!

Peter är född 20juli 1973 i Örnsköldsvik där han även började sin karriär i MoDo Hockey. Många framhåller Peter som en av Sveriges BÄSTA hockeyspelare genom tiderna! Det är även en del som ser hon som en av världens bästa spelare!!! Han har vunnit två OS-guld (1994 och 2006) två VM-guld (1992 och 1998) och dessutom två Stanley Cup (1996 och 2001). Han saknar dock ett SM-guld. Han har flera individuella utmärkelser, Guldpucken som Elitseriens bästa spelare (1993 och 1994) Calder Trophy som bästa nykomling i NHL (1995) och Hart Trophy som NHLs mest värdefulla spelare (2003).

Peter har, som kanske bekant, haft otroliga skadeproblem med sin fot, men har hela tiden kämpat på för att kunna göra comeback efter comeback. Många har kanske tyckt att det är fel? MEN han älskar verkligen att spela hockey. Han lever för det. Han vill spela. Och framförallt så vill ha bestämma själv när han ska sluta, inte låta fotskadan avgöra.

När han var 16år (1990) debuterade han i MoDos a-lag i Allsvenskan. Och senare samma år debuterade han i Elitserien. Säsongen 1993/94 förde han MoDo till SM-final, där det dock blev förlust mot Malmö. Under NHL-strejken 1994 spelade Peter också i MoDo, där han gjorde 14poäng på 11matcher, för att senare åka iväg till NHL i fyra och en halv säsong.

Han debuterade i NHL 1995. Säsongen 1995/96 mäktade han med 86assistpoäng och blev då NHLs främsta playmaker, och med 116poäng totalt räckte det till en femteplats i NHLs totala poängliga. Iochmed Stanley Cup vinsten det året blev Peter (22år gammal) den yngsta medlemen i "Trippelguldklubben" (OS-guld, VM-guld, Stanley Cup guld).

2009 spelade han åter för MoDo dom sista matcherna i Elitserien, fortfarande ovisst om skadan var läkt. Det blev två matcher i MoDo och sedan var problemen tillbaka.

Peter har spelat EM (1991) och VM (1992 och 1993) i Småkronorna. Han har även fortfarande poängrekordet u Junior-VM efter att ha gjort 7mål och 24assist på sju matcher under hemma VM i Gävle 1993.
1992 kom debuten i "riktiga" landslaget, Tre Kronor, för honom.

Utanför hockeyn står han tillsammans med sin far, Kent Forsberg, för bygget av golfbanan Veckefjärdens GC och står dessutom för en del av finansieringen av Fjällräven Center i Örnsköldsvik, vilken används av MoDo.
Dessutom har han via företaget Forspro haft rättigheterna av skomärket Crocs, något som gjort att skorna blivit kända som "Foppatofflor".
Företagetavvecklades i juli 2010 efter att företaget dragits med förluster och att han dessutom förlorat agenturen.
Peter har dessutom ett travintresse, och äger hästar hos bland annat Robert Bergh, travtränare på Bergsåker (i Sundsvall).

MERITER:
Art Ross Memorial Trophy 2003
Hart Memorial Trophy 2003
Stanley Cup-vinst 1996, 2001
Calder Memorial Trophy 1995
OS-guld 1994, 2006
VM-guld 1992, 1998


 
 
 OS-guldet 2006
 
 
 Peter och Robert Bergh efter att deras gemensamma travhäst Tsar D'Inverne vunnit det stora loppet för 4åringar, Derbyt, på Jägerso travbana i Malmö! Tsaren dog år 2004 efter en olycka. Han avlivades pga de svåra skadorna.

Dagens Hunk

 
Daniel Wälitalo!
Målvakt, född 1988, som spelar i Div1 laget Björklöven. Han har spelat TV-pucken för Västerbotten. Annars har han gått via Björklövens J18 och J20 lag upp till a-laget. Förra säsongen spelade han dock i det norska laget Storhamar.

GRRRRRR;););)

Dagens Hunk

 
Klas Dahlbeck!
Back i Linköping född 1991. Har gått via Växjös juniorlag och senare även Linköpings juniorlag. Har spelat i div1 lagen Gislaved och Mjölby. Men nu tillhör han Linköpings a-lag. Har spelat i U19 och U20 landslaget, och var senast med i J-VM!

SNYGGGGING!!!;)


Dagens Hunk

 
Jacob Josefson!
Forward, född 1991, som nu spelar i NHL laget New Jersey Devils, och har även gjort några matcher med AHL laget Albany Devils. Kommer först och främst från IK Göta, men har sedan spelat i Djurgårdens J18, J20 och a-lag där han gjort det mycket bra!

Grrrrr, snyggg ;);););););)

Dagens Hunk

 
Fredrik Pettersson-Wentzel!
Målvakt, född 1991, som spelar i Allsvenska laget Almtuna IS. Han är från Almtuna rakt igenom, ungdomsåren och nu i junioråren. Han har alltså spelat i J18 och J20, men nu i a-laget. Han har även spelat i U19 och U20 landslaget, och var nyligen med i J-VM.

MMMMMMMMM;););););)

Hiss/Miss

Hissen går till att dom unga spelarna som var med i Junior-VM, som spelade match i USA senast i onsdags, kunde vara med och spela i dagens Elitserieomgång, då många av lagen är/har varit drabbat av sjukdom (mer om det i missen). Det är väldigt starkt av så unga spelare (eller spelare överhuvudtaget egentligen) som kom hem någon gång under gårdagen!:) Så hissen går alltså till Junior-VM spelarna!

Missen går till den vinterkräksjuka som så olägligt började härja i lagen i Elitserien. Speciellt eftersom en del av lagen hade iväg mer än en spelare på Junior-VM. Bland annat så var Färjestad, Djurgården och Brynäs rätt så hårt drabbade av sjukan. Så missen går till vinterkräksjukan som slog till högst olämpligt!

Dagens Hunk

 
John Norman!
Forward, född 1991, som spelar i Djurgården. Har Danderyds SK som moderklubb, har sedan gått via  Stocksunds J18 lag, vidare till Djurgårdens J18 och J20, och nu a-laget. Han har spelat med U16, U17, U18, U19 och U20 landslaget också.
Han är en spelare som har kapacitet att bli riktigt bra och gå långt!

RIKTIGT SNYGG!;) Den där blicken på bilden.......;););));;);))

...

Förlåt så jättemycket för den dåliga uppdateringen.. Men jag lovar att ikväll så kommer jag blogga! Sen så ska jag verkligen bättra mig!:)

RSS 2.0